جلد چرم مصنوعی

جلد چرم مصنوعی بسیار شبیه چرم طبیعی می‌باشد اما قیمتش نسبت به چرم طبیعی بسیار پایین‌تر است. تنوع رنگ این محصول نسبت به چرم طبیعی بسیار بالاتر است. چرم مصنوعی خام را می‌توان با رنگ دلخواه رنگ‌آمیزی کرد و مورد استفاده قرار داد. چرم مصنوعی دارای طرح‌های فراوانی است. انتخاب طرح و رنگ مناسب برای چرم مصنوعی کاملا به سلیقه خریدار بستگی دارد.

  • کیفیت چرم مصنوعی: متاسفانه کیفیت چرم مصنوعی نامرغوب چندان برای مصرف‌کننده نهایی بالا نیست. در طولانی مدت، چرم مصنوعیِ بی‌کیفیت پوسته پوسته شده و یا چروک می‌شود همچنین ممکن است به دلیل عدم جذب کافی چسب از پشت، پس از مدتی مقوای زیر آن جدا شده و باد کند.
  • حک لوگو روی جلد چرم مصنوعی: روی چرم مصنوعی می‌توان با روش‌های لیزر، داغی، پلاک، طلاکوب، نقره‌کوب و چاپ سیلک لوگوی خود را حک کرد.

جلد جیر

جلد جیر با عنوان جلد اشبالت نیز شناخته می‌شود. این نوع جلد بسیار شبیه به جیر طبیعی است و به دلیل قابلیت رنگ کردن، از تنوع رنگ بسیار بالا برخوردار است. جلد جیر به دلیل ظاهر متفاوت و فانتزی دارای طرفداران فراوانی است؛ اما یکی از نقاط ضعف آن، جذب پرز در هنگام استفاده است.

  • کیفیت جیر: یکی از موارد قابل بررسی، تراکم پرز جیر است. جیرهای کم‌کیفیت تراکم پرز کمتری دارند. جلد تولید شده با جیر بی‌کیفیت به لحاظ ظاهری یکدست نبوده و در برخی نواحی دارای پرز کمتر یا بیشتر است. همچنین چسب استفاده شده برای تولید جلد ممکن است از پشت به جیر نفوذ کرده و لکه‌هایی در سطح جلد ایجاد کند
  • حک لوگو روی جلد جیر: متداول‌ترین روش حک لوگو روی جیر، لیزر است با این حال می‌توان از پلاک و چاپ سیلک نیز برای حک لوگو روی جیر استفاده نمود.

جلد ترمو

جلد ترمو به لحاظ ظاهر بسیار شبیه چرم مصنوعی است اما دارای کیفیت بالاتر است با این تفاوت که نازک‌تر بوده، و البته قیمت آن نیز بیشتر است. وجه تمایز اصلی ترمو و چرم مصنوعی در این است که ترمو نسبت به حرارت واکنش نشان می دهد و رنگ آن تیره می‌شود.

  • کیفیت ترمو: مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده کیفیت ترمو، میزان داغی‌پذیری است. ترموی بی‌کیفیت پس از داغی، کمتر تغییر رنگ داده و جلوه لوگو یا طرح روی جلد کمتر خواهد بود.
  • حک لوگو روی جلد ترمو: متداول‌ترین روش حک لوگو روی ترمو داغی می‌باشد؛ البته کلیه روش‌های حک لوگو روی چرم مصنوعی، برای ترمو نیز قابل اجرا است.

جلد گالینگور

جلد گالینگور پوششی از جنس پی وی سی است که بر روی یک لایه کاغذ لمینت می‌شود. این جنس دارای مقاومت پایین‌تری است اما به مراتب ارزان‌تر است و تنوع طرح و رنگ خیلی بالایی دارد.

  • کیفیت گالینگور: گالینگور استفاده شده در تولید سالنامه، طیف وسیعی از کیفیت را شامل می‌شود. گالینگور بی‌کیفیت پس از مدتی از لبه‌ها یا محل باز و بسته شدن جلد، ممکن است دچار پارگی یا زدگی شود.
  • حک لوگو روی جلد گالینگور: روش‌های داغی، پلاک، طلاکوب، نقره‌کوب و چاپ سیلک بر روی گالینگور قابل استفاده است؛ اما قابلیت لیزر روی این جلد وجود ندارد.

جلد سلفون

ویژگی اصلی جلد سلفون این است که می توان هر نوع طرح را به صورت رنگی روی آن چاپ نمود و به عنوان جلد سالنامه مورد استفاده قرار داد. جلد سلفون یک کاغذ گلاسه ۱۳۵ گرم است که طرح مورد نظر روی آن بصورت ۴ رنگ چاپ می‌شود و سپس برای محافظت بیشتر، روی آن سلفون کشیده می‌شود.

  • کیفیت جلد سلفون: کیفیت جلد سلفون تا حدود بسیار زیادی به کیفیت چاپ و خدمات پس از چاپ بستگی دارد. پوشش سلفون روی چاپ نیز باید با کیفیت مناسب اجرا شود تا از ایجاد لکه خصوصا در نواحی تیره جلوگیری شود. همچنین اگر از خدمات تزئینی مانند یووی موضعی و یا طلاکوب و نقره‌کوب روی سالنامه خود استفاده می‌کنید، کیفیت اجرای این موارد نیز بر ظاهر سالنامه تاثیر خواهد داشت.
  • حک لوگو روی جلد سلفون: متداول‌ترین روش حک لوگو روی این جلد، چاپ مستقیم آن روی جلد است. همچنین می‌توان از یووی موضعی و یا طلاکوب و نقره‌کوب نیز برای افزایش جلوه لوگو روی جلد بهره برد.

جلد چرم طبیعی

استفاده از جلد چرم طبیعی در تولید سالنامه در تیراژ انبوه بسیار به ندرت صورت می‌گیرد؛ علت آن قیمت بسیار بالای چرم طبیعی و دشواری عملیات تولید جلد با آن است.

  • کیفیت چرم طبیعی: کیفیت چرم طبیعی به فرایند و مواد استفاده شده در دباغی آن بستگی دارد. چنانچه تولیدکننده از چرم طبیعی مرغوب در تولید جلد استفاده نکند، سطح آن پس از مدتی پوسته پوسته شده و رنگ آن در نواحی گوناگون تغییر می‌کند؛ همچنین ممکن است پس از مدتی خشک و کشیده شده یا حتی ترک بخورد.
  • حک لوگو روی جلد چرم طبیعی: همانند چرم مصنوعی، از روش‌های داغی، پلاک، طلاکوب، نقره‌کوب و چاپ سیلک می‌توان برای حک لوگو روی چرم طبیعی استفاده کرد.